Tip os

Sag mod frikirkepræst trækker ud

Frikirkepræst fra Silkeborg sidder på ottende måned fængslet for misbrug af unge kirkegængere. Ingen tidshorisont på, hvornår sagen kommer for retten
12. oktober 2017, 11.00

I dag har anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi møde med statsadvokaten med specielt et spørgsmål på dagsordenen:

I hvilket omfang er man klar til at rejse tiltale mod den 31-årig frikirkepræst fra Silkeborg, der er sigtet for at have presset mindst fem mindreårige kirkegængere til sex?

- Det er en meget speciel sag, som tager sit udgangspunkt i et specielt miljø. Derfor har vi statsadvokaten med indover for blandt andet at vurdere, om vi er klar til at rejse tiltale, eller om vi måske skal foretage genafhøringer af frikirkepræsten eller andre, siger advokaturchefen i Midt- og Vestjyllands Politi, Mette Møller.

Præsten har siddet fængslet i godt syv måneder, siden han blev anholdt i lufthavnen, da han kom hjem fra USA, hvor han har opholdt sig i nogle år. Ifølge sigtelserne fandt hans overgreb sted fra 2006 og til 2011, da han var ungdomspræst i frikirken i Silkeborg.

Mette Møller kan ikke sige noget om, hvornår der er udsigt til, at sagen kommer for retten. Men der kan selvsagt gå en rum tid endnu, hvis det bliver vurderet, at politiet ikke er færdige med efterforskningen.

- Det tager tid at forberede en så speciel sag, konstaterer Mette Møller.

Ventetiden er dog lang for de ofre, der er blevet afhørt og skal vidne mod præsten i retten. Det fortæller en far til en af de piger, der ifølge sigtelserne har været udsat for overgreb.

- Jeg var på politistationen i Silkeborg i maj 2016 for at anmelde præsten. Det er næsten halvandet år, vi har ventet. Ventetiden er hård for hele familien. Vi ønsker bare at komme videre, siger faren til Midtjyllands Avis.


Ordet er dit