Tip os

Romantisk foredragsaften

11. januar 2017, 10.42

hammel Hammelegnens Højskoleforening og Hammel Menighedsråd inviterer onsdag den 11. januar på en romantisk foredragsaften i Tinghuset i Hammel. Foredragsholder Katrine Frøkjær Baunvig, som er forsker ved Aarhus Universitets Grundtvig Centeret, og hun er forfatter til bogen »Romantik«, som er en af Aarhus Universitets »Tænkepauser«.

Tilbage i middelalderen var den romantiske kærlighed en luksus og en drøm for de få. I den romantiske periode i 1800-tallet voksede ideen om romantisk kærlighed og følelserne blev dyrket som modvægt til det rationelle. I det moderne er ideen om det romantiske blevet allemandseje og den har spredt sig til stort set alle aspekter af menneskelivet.

Katrine Frøkjær Baunvig vil gennemgå romantikkens kulturhistorie med musikken som illustrativt bagtæppe. Hun mener, at der er en måske overraskende sammenhæng mellem Richard Wagner og grunge-gruppen Nirvarna. Undervejs inviteres Mahler, Sibelius og Grieg med, ligesom David Bowie og 1980'ernes punk-scene gør det. Katrine Frøkjær Baunvigs fortælling om romantikken og moderniteten vil være samfundsmæssigt bred og musikken skal tjene som eksempel på hendes udsagn.


Ordet er dit