Tip os
I sin nye ansøgning har godsejer Jesper Ungstrup Nielsen søgt om tilladelse til at afholde én løbsweekend på motorbanen om året. Derudover skal der fortsat være veterantræf - uden løb - på grundlovsdag. ?
Foto: Martin Ballund

R: Blankt nej til motorbane

Efter meldingen fra De Radikale hælder SF også til et nej. En afgørelse kan være i vente allerede på næste byrådsmøde
19. juni 2017, 11.25

SJELLE/SKANDERBORG Byrådets ja eller nej til Wedelslunds planer om en veteran-racerbane kan komme allerede her i juni.

Beslutningen har været ventet på byrådsmødet sidst i september, men det ændrer de to radikale byrådsmedlemmer muligvis på, fordi de allerede nu melder ud med et klart nej til motorbanen.


- Forslag skal stoppes nu

- Vi mener, dette forslag skal stoppes nu og ikke viderebehandles. Vi synes slet ikke, der skal anlægges en motorbane på dette sted, fastslår Tage Nielsen (R) i et indlæg til Midtjyllands Avis.

- Vi synes, konsekvenserne er alt for store for både mennesker, dyr og natur. Det vil efter vores opfattelse stride imod intentionerne med hele naturgenopretningen i ådalen. Og vi er på lange strækninger enige i de mange indsigelser, fortsætter Tage Nielsen.

Et enigt Miljø og Planudvalg har ellers lagt op til en proces, hvor en landzonetilladelse kommer til politisk behandling, og der indgår en to ugers offentlig høring i eftersommeren før endelig afgørelse træffes på byrådsmødet sidst i september.

Men den kategoriske melding fra De Radikale får nu andre til at ryste på hånden.


- Fair behandling

- Med formandskasketten på vil jeg sige, at den køreplan vil sikre ansøgeren en fair behandling, siger formanden for Miljø og Planudvalget, Claus Leick (SF).

- Holdningen i udvalget var, at vi ikke ville mene noget, før der forelå et konkret forslag til tilladelse. Men når nogle partier begynder at melde ud allerede nu, så er det svært at køre sådan en proces. Så kan vi ligeså godt afgøre det nu, for ellers kan det blive en ulidelig debat frem og tilbage hen over sommeren, siger han.


SF klar til at stemme nej

- Derfor vil SF på økonomiudvalgets møde onsdag stille forslag om, at motorbane-sagen kommer til endelig afstemning allerede på førstkommende byrådsmøde, den 28. juni. Og hvis det bliver tilfældet, så vil SF stemme nej til ansøgningen på byrådsmødet, siger Claus Leick.

Det tegner dog tvivlsomt, om der i Økonomiudvalget er flertal for at afkorte processen og træffe endelig afgørelse om motorbanen allerede onsdag den 28. juni.

- Hvis flertallet fastholder, at processen skal køre, vil sagen jo alligevel ende i byrådet til september. Men så vil der være noget konkret at forholde sig til, og det kunne man sige, var mere fair, siger Claus Leick.


Blandede holdninger i S

Flere byrådsmedlemmer har udtalt sig skeptisk om motorbane-planen. Men udover de to radikale er det foreløbig kun socialdemokraternes gruppeformand, Finn Sander Jensen, der melder klart ud med et nej.

- Jeg kan ikke stemme for - Lyngbygård Ådalen er for smuk til en racerbane, siger han.

- Vil du i givet fald stemme nej?

- Ja. Når jeg står ved Sjelle Stangbro og lytter til stilheden og fuglesangen, så er jeg aldrig i tvivl, siger Finn Sander Jensen.


Gaarde vil vente

Borgmester Jørgen Gaarde (S) siger, at han afventer gruppemødet i aften og økonomiudvalgsmødet, før han vil udtale sig om sagen.


Venstre drøfter i aften

Venstre har ikke gjort sin holdning op, men ventes at gøre det på et gruppemøde i aften.

- Vi har ikke haft lejlighed til at forholde os til godsejerens nye ansøgning, der alene gælder én løbsweekend om året, siger Peder Porse (V).

De to DF'ere har heller ikke taget stilling.


DF: Krav på fair behandling

- Der er nogen, der er for, og andre imod, men for os drejer det sig om, at de sager, vi behandler, vil få en fair behandling, og det vil vi også sikre os sker i denne sag, siger John Haarup Laursen fra DF.

Maria Temponeras (EL) oplyser, at hun melder sin holdning ud efter onsdag.


Ordet er dit