Tip os
Her ses medarbejdere og repræsentanter fra Pressalit og Silkeborg Kommune med direktør Dan Boyter, Pressalit, forrest i midten efter overrækkelsen af det gyldne D - Danish Design Award. Den prestigefyldt pris blev overrakt ved et stort awardshow i København i aftes.

Pressalit vinder prestigefyldt designpris

Ry-koncernen modtog i aftes Danish Design Award for nytænkende toilet
09. maj 2017, 13.48

RY Designbranchens eftertragtede trofæ, Danish Design Award, blev i aftes tildelt Pressalit i Ry.

Den er tildelt i kategorien »Better Work« og er anerkendelse for et nytænkende toilet, som Pressalit har udviklet isamarbejde med Silkeborg Kommune.

Det specielle ved toilettet er, at det kan forskydes til siden, og det er noget, både plejesektoren og altså også designbranchen klapper i hænderne over.

Komitéen bag prisuddelingen betegner det nye produkt som »en gennemtænkt, innovativ og effektiv løsning på hverdagens udfordringer«.

- En supergenial løsning, der giver stor fleksibilitet i badeværelset, siger Silkeborg Kommunes konsulent i velfærdsteknologi, Mette Sangild Langdahl i en pressemeddelelse.

Det sideforskydelige toilet er designet til Marienlund Plejecenter i Silkeborg. For at kunne håndtere fremtidens fleksible behov er plejecenteret udstyret med det nyeste inden for hjælpemidler.

- Toilettet er monteret på en plade udenpå selve væggen og kan både indstilles i højden og flyttes sidelæns. Dermed kan det enten skubbes tættere på håndvasken eller give plads til personale på hver side, fortæller Holger Søe Plougsgaard, udviklingschef hos Pressalit.

Det sideforskydelige toilet skaber værdighed, minimerer risikoen for faldulykker og overbelastninger, og samtidig betyder fleksibiliteten, at baderummet med et snuptag kan tilpasses brugerens behov, så nye investeringer eller gentagne renoveringer vil være overflødige.

Hos Pressalit ser man prisen som et motiverende skulderklap.

- Det er selvfølgelig skønt med en anerkendelse fra den etablerede designbranche. For os er det at fokusere på optimering af arbejdsvilkår ikke noget nyt. Vi har altid søgt at højne brugeroplevelsen - både for hjælpepersonale og plejekrævende borgere. Det er en naturlig del af vores dna; at fjerne de små bump på vejen for at højne arbejdsglæden, værdigheden og livskvaliteten, siger adm. direktør i Pressalit, Kim Boyter.


Ordet er dit