Tip os
Foto: Jens Anker Tvedebrink

Plejehjem på tålt ophold

10. januar 2017, 13.02

DEBAT Tålt ophold er den tilstand ældreudvalget i Silkeborg kommune har placeret sine to plejehjem i henholdsvis kommunens nordøstlige område Fårvang og kommunens sydlige del Bryrup.

For fire år siden vedtog kommunalbestyrelsen at de to plejehjem skulle have en gennemgribende om- og udbygning så de blev opgraderet til morgendagens behov. I det budget kommunen har vedtaget for 2017 er beslutningen skrevet ud af budgettet.

Lokalrådet og borgergruppen Bevar Birkebo har gentagende gange lagt op til en debat med det politiske udvalg om at gøre Bryrup en dement landsby. Vi er af den opfattelse at det specialiserede Skovly, det »traditionelle« lokale plejehjem Birkebo og ældreboligerne på Egelyvej og Birkelyvej kan sammentænkes til et mangfoldigt ældrebofællesskab med plads til den nødvendige forskellighed.

Det kræver måske nytænkning i den måde kommunen bruger personaleresurserne på, men som borgere går vi nu mere op i at skattekronerne bruges rationelt og effektivt end hvordan de konteres i budgetterne.

Det under mig at oplevet et handlingslammet ældreudvalg. Alle ved at der bliver flere og flere borgere i kommune over 80 år, og så tildeler udvalget Fårvang og Bryrup tålt ophold.

Et borgermøde i Bryrup den 26. januar skal tage stilling til hvad vi vil med fremtiden. Kommunen som ejer Birkebo og boligforeningen som ejer Skovly er inviteret med, for lokalsamfundet kan ikke leve med at man bare sidder på hænderne. Vi vil ikke være på tålt ophold.


Ordet er dit