Tip os
  • 1/: På de nye automater i p-kælderen kan man nu betale bagud, så man er fri for at skulle forudsige, hvor lang tid man vil holde i p-kælderen. Ind- og udtjekning af p-kælderen foregår med betalingskort og ved at taste sin nummerplade ind på automatens skærm. Til gengæld slipper man for at skulle placere en p-billet i forruden på sin bil.
  • 1/: Den høje kantsten mellem de to vejbaner er fjernet ved p-kælderens ind- og udkørsel for give mere plads til bilerne. Flere bilister klagede nemlig til Q-Park over, at ind- og udkørslen var alt for smal.

P-kælder får nye automater med bagudbetaling

Q-Park har nu installeret nye automater med bagudbetaling i p-kælderen under Torvet for at imødekomme bilisternes kritik
09. juni 2017, 13.01

SILKEBORG - Borgernes stemme er blevet hørt, og der er nu rettet op på de punkter, som indledningsvis ikke var populære blandt brugerne af den nye p-kælder under Torvet i Silkeborg.

Sådan lyder meldingen fra direktør hos Q-Park, Alex Pedersen, efter at der har været en del kritik fra brugerne af p-kælderen. Kritikken er især gået på, at man ved automaterne skulle betale forud og ikke bagud, som man gør på de kommunale p-pladser.

- Vi har nu udskiftet betalingsautomaterne, så der fremover er bagudbetaling i p-huset. Dermed slipper brugerne af parkeringshuset for at skulle »gætte«, hvor længe de har brug for at parkere, og de kan i stedet nøjes med at betale for den tid, de har parkeret.

- Samtidig er den nye betalingsautomat mere brugervenlig og meget enkel at betjene. Man tjekker blot ind med sit betalingskort og bilens registreringsnummer. Det betydet også, at man slipper for at skulle placere en p-billet i forruden. Derefter kan man parkere så længe, man ønsker det, uden at tænke på om parkeringen udløber. Når man er klar til at forlade p-huset, tjekker man ud ved at indføre sit betalingskort igen, forklarer Alex Pedersen.

Det er stadig muligt at betale med kontanter i de nye automater. I så fald er det dog nødvendigt at vælge forudbetaling.


Bedre indkørselsforhold

Der har også været kritik af, at kælderens ind- og udkørsel var for smal, og at det var svært at komme igennem uden at køre op på kantstenen.

- Ind- og udkørslen er nu blevet gjort bredere. Den høje kantsten er fjernet, og ind- og udkørsel er i stedet markeret med hvide striber. Derudover er et »hold til højre«-skilt blevet fjernet, hvilket har skabt endnu mere plads. Det skulle nu være en hel del nemmere at komme ind i og ud af parkeringskælderen uden problemer, siger Alex Pedersen.

Opdateret fredag klokken 13.43


Ordet er dit