Tip os
  • 1/: Hovedland udgiver endnu en roman af den store amerikanske forfatter James Lee Burke.
  • 1/: Harald Dirks dramatiske slægtshistorie »Over stregen« foregår i det dansk-tyske grænseland.

Nyheder fra forlag i Gjern

Forlaget Hovedland i Gjern er klar med en række spændende og meget forskellige udgivelser hen over efteråret
12. oktober 2017, 18.53

BØGER Forlaget Hovedland fra Gjern er her i efteråret klar med en række litterære nyheder, og som det fremgår spænder udgivelserne bredt.

Hovedland har udgivet den japanske digter Shuntaro Tanikawas »Watashi« i en oversættelse af Asger Jorns datter Susanne Jorn. Digtede er udkommet i forbindelse med udstillingen »Jorn i Japan« på Museum Jorn.

Forlaget lancerer en ny serie med emnerne indsigt og utopi og de første fire bøger i serien udkommer her i efteråret.

Det er Kim Paulsen »Ud af krisen - et opgør med ulighedens politik«, som rummer analyser af krisens årsager og skitserer reformer, der gør op med uligheden og lægger op til den store tabubelagte omfordeling.

De øvrige tre er Johannes Andersens »Mit eget fælles bedste - om unge, demokrati og politisk deltagelse«, Erik Christensens »På vej til borgerløn - Aktuel idedebat« og Anders Lundkvists »Dansk kapitalisme - Gennembrud, storhed og stagnation«.


Dramatisk slægtshistorie

I kategorien biografier udkommer Harald Dirk »Over stregen - en Flensborg krønike«, som en er dramatisk slægtshistorie, der understreger og illustrerer, hvor forskelligt livet formede sig syd og nord for den grænse, som overmagten og tilfældigheder havde trukket efter 1864 - og 1920.

Ebbe Larsen »Rejsen til Zion - En dokumentarisk roman om danskere på rejse ad mormonsporet« fortæller om de omkring 400.000 danskere, som emigrerede til Ame

rika i anden halvdel af 1880-tallet Mange blev omvendt til Mormons lære og søgte nu til troens forjættede land, det ny Zion i Amerika, ørkenstaten Utah.


Farlige opgør

Blandt romaner udkommer Iben Danielsens »Efter Bea«om en lille familie, hvor moderen bliver slået ihjel ved en banal cykelulykke. Marie Skovens »Er du der kommune? Det er mig, din klient«, som er en social-realistisk roman om farlige opgør med velfærdsstatens forestillinger om mennesker og systemer.

»Vejfarende fremmed« af James Lee Burke som her har skrevet en bred amerikansk sædeskildring, som begynder med Bonnie og Clyde og skildrer med stor styrke McCarthyismens Amerika.

Knud Simonsens »Mysteriet om Marie - en dokumentarisk roman om Højbjerg mordet«, Carsten Flinks »Take me Away - fortællinger fra baglandet« om helt almindelige danskeres liv, om håb og glæde.

På reolen med kulturelle værker bidrager Gjernforlaget her i efteråret med Torben Froms »Om det at være menneske - Kierkegaard-kritik idehistorisk belyst«. Under temaet sundhed og medicin kommer Steven Cardozas »Kinesisk holistisk medicin - til hverdagsbrug« og en bog om pension, Sven Erik Henningsens »Overgange - fra arbejdsliv til pension«.


Ordet er dit