Tip os
  • 1/: Propperne sprang, da årets vindere, Malthe Brink Andersen og Jonas Orheld Jensen, fejrede triumfen og præmien -armbånd til næste års festival.
    Foto: Casper Dalhoff/ritzau/
  • 1/: Efter turen rundt om badebroen ventede den sidste udfordring - tømning af en Underberg-bitter - og så spurten over målstregen.
  • 1/: Det kræver flere færdigheder at begå sig i Smukfests nøgen-kanodyst. Og blufærdighed er bestemt ikke en fordel.

Nøgen-kanodyst med mangler

Alle otte deltagere i den klassiske Smukfestdyst var mænd
11. august 2017, 18.20

SKANDERBORG Der er noget galt med køns-balancen på Smukfest - i hvert fald når det gælder den traditionsrige nøgen-dyst i kanosejlads, som blev afviklet på søen fredag eftermiddag.

Sidste år deltog én kvindelig kano-roer. Men i går bestod feltet på otte deltagere udelukkende af mænd - til skuffelse for mange af de kano-interesserede tilskuere inde på bredden.

En teori på stedet var, at alle kvinder vil spille fodbold nu om dage og helt ser bort fra kanoen som en mulighed.


Øl, telt og bitter

Udover at være skrappe til at ro kano - hvad de tilsyneladende ikke var allesammen - skulle de fire to-mandshold have andre færdigheder.

Først skulle de hver skylle en øl ned og derefter i bar røv rejse et telt. Så kunne de sætte afsted i kanoerne ud på en kort hektisk tur, hvor de skulle ud at vende rundt om en badebro og returnere.

Tilbage igen gjaldt det om at tømme en Underberg inden spurten hen over målstregen.


- Man tager, hvad man kan få

En af de fire kanoer tippede rundt på tilbagevejen og det var med til at sikre 22-årige Malthe Ring Andersen og 23-årige Jonas Orheld Jensen sejren under stort bifald fra smukfestgæsterne inde på bredden.

- Fik I ikke lidt hjælp af den kæntrede kano? blev vinderne spurgt af pressen på stedet.

- Man tager det, man kan få, svarede en sejrsbevidst Malthe Ring Andersen ifølge Ekstrabladet.dk


Ordet er dit