Tip os
- Lokalet har jo stået tomt længe, og det er brandærgerligt. Man kan sige, at jeg forsøger at lave lidt forskønnelse i bybilledet, siger Rikke Ryge, der har etableret kombineret atelier og galleri på Vestergade.

Mere kunst på Vestergade

Rikke Ryge, der tidligere har haft pop-up butik på Vestergade, satser nu på kombineret atelier og galleri i samme lokaler
13. september 2017, 07.30

Silkeborg - Jeg har brug for at se, hvad synlighed gør. Og så synes jeg, at Silkeborg mangler noget kunst i centrum. Byen mangler et sted som det her, siger Rikke Ryge.

Hun er netop rykket ind i lokaler på Vestergade, hvor hun med sit firma »Art by Rikke Ryge« har etableret et kombineret atelier og galleri. Adresse og lejemål er ikke ukendt for hende, idet hun tidligere har brugt lokalet som pop-up butik, for at profilere sin kunst.

- Jeg er vant til at være hjemme, hvor jeg har et stort værksted. Så det her er også et forsøg på at skille arbejde og fritid. Nu får jeg mulighed for at gå på arbejde og så tage hjem igen. Og så er det jo også for at prøve noget nyt. Prøve af, prøve til og prøve noget andet, end jeg plejer, siger Rikke Ryge, der udover sin kunst, også tidligere har afholdt kurser.

Det har hun endnu ikke taget stilling til, om hun vil kaster sig over igen, men potentialet til at benytte lokalerne på Vestergade til mere, er til sted.


Skaber kontraster

Udover egne produktioner forhandler hun også tralle-bænke, som en bekendt producerer.

De har et forholdsvis råt udtryk, og passer fint ind i sammenhængen med Rikke Ryges billeder. Og hun er ikke afvisende for, at andre kunstnere kan finde vej til galleriet.

- Det må tiden vise, siger hun, der foreløbig har indgået en aftale med udlejer, der løber ind i det nye år.

- Jeg skal prøve at se, om det her kan fungere. Om jeg kan gå ind i en kreativ proces og være skabende kunstner, når jeg samtidig skal passe kunderne i udstillingen, siger hun, der i lejemålets baglokale har god plads til skabe sine unikke værker.

- Jeg vil gerne forsøge at skabe kontraster i mine billeder. Jeg forsøger at sætte strøg på kontrasterne. Ro i modsætning til spræl. Harmoni mod disharmoni. Det skarpe mod det bløde og det rolige mod det vilde. Det er de stemninger, jeg forsøger at skabe gennem mine billeder, siger hun, der har mange lag i sine billeder.


Henvender sig bredt

I sin kreative proces er hun således optaget af muligheden for at benytte farverne til at skabe spændende farveudtryk, og hun håber, at hun med sine billeder når ud til et bredt publikum.

- Jeg henvender mig til folk, der gerne vil bruge penge på kunst. Men jeg har også kort og kunstprint, som kan bruges til gave. På den måde kan man sige, at jeg henvender mig bredt, og ikke udelukkende til det kunstpublikum, der normalt tager på kunstudstilling, siger Rikke Ryge, der holder Art by Rikke Ryge åbent mandag, onsdag og torsdag.


Ordet er dit