Tip os

Luk munden og giv en hånd med til næste Regatta

22. september 2017, 12.50

Regatta Meget kan man sige om Kurt Pedersen, der er formand for Silkeborg Regatta. Ildsjæl? Ja. Brænder en vis legemsdel ud af bukser, så du kan opleve et af de smukkeste danske event hvert 3. år? Ja.

Alt for mange idéer og alt for lidt struktur? Ja, men sådan er en praktiker, der gør, hvad han siger - i stedet for at snakke om at gøre noget og så sætter sig på hænderne og derefter ikke forstår, hvorfor verden ikke ændrer sig.

Har jeg været sur på Kurt nogle gange? Ja, helt åndssvagt meget. Men mest af alt frustreret over at komme til Silkeborg og være med til at lave så stor en event og mærke så lidt energi fra lokalbefolkningen til at hjælpe frivilligt - så det har faktisk været fordi, at Kurt har spurtet rundt for at sørge for, at alting blev til noget, da ikke nok frivillige meldte sig.

Slår han større dej op, end han kan ælte? Ja, men jeg har stadig Kurt som stor inspirationskilde! For er der noget, jeg har lært af Kurt, så er det godt nok, at man skal turde drømme stort - satse stort - og så bare knokle derud for sine idéer og drømme.

Forstår man det i Silkeborg altid? Nææh - derfor holder jeg mig nok mere til Herning Kommune.

Men jeg vil bare sige, at inden man begynder at bruge læssevis af ressourcer på at undersøge Regattaen fra kommunens side, så vil det være passende at sætte samme antal ressourcer ind til at støtte formanden og foreningen i dens kæmpe store stykke arbejde til næste Regatta.

På den måde bliver ressourcerne (måske både penge og man power) brugt til at skabe i stedet for at lukke ned.

Brugte Kurt mafialignende ressourcer? Næh det tænker jeg ikke! Er restauranterne nogle nasserøve? Ja. De kan sgu godt tage at spytte i fælleskassen, når der er så store events, som de selvfølgelig får større omsætning ved, end hvis der ikke havde været nogen Regatta.

Så en opfordring til de bagkloge, til nasserøvene og de, der ikke meldte sig som frivillige men står og brokker sig nu: Luk munden og let bagdelen og giv en hånd med til næste Regatta, så bliver det jo nok meget bedre, når alle jeres gode idéer er med!

Lige en tak skal der lyde til slut - sådan bygger man altid konstruktiv kritik op: ros - kritik - ros:

Af hjertet tak for kampen til de få frivillige, der kom og støttede op og hjalp med at svinge øl over baren i Jazz Town og ved scenen. Et kæmpe tak til de lokalhistoriske arkiver i hele kommunen, der hjalp med at finde billeder til Jazz Town.

Et rigtigt stort tak for hjælpen til de skønne ansatte i Jysk Musikteater og til de gode bands, der spillede op! Et stort, stort tak til Regatta foreningen. Hold nu op et fantastisk stykke arbejde, I har gjort. Og nej det kan godt være, at det ikke var fejlfrit, men så er der sikkert en masse kloge hoveder, der vil hjælpe næste gang, der kan gøre det meget bedre.

Og til sidst: ET KÆMPE TAK TIL KURT PEDERSEN - fordi du tror drømme - forfølger dem og knokler alt, hvad du kan, hver gang man møder dig! Hvis jeg bliver halvt så god som dig og lidt bedre til at passe på mig selv, så er jeg sådan set rimelig tilfreds med resultatet af mit liv!


Ordet er dit