Tip os

»Let's rethink« Kent Madsens højhus

11. januar 2017, 13.13

DEBAT Først og fremmest tak til Bo Ryge Sørensen fra DN for hans indlæg i MJA 3. januar vedrørende planerne om at opføre et højhus på 70 meter på Papirfabrikken.

Jeg er helt enig i, at det er et udtryk for manglende respekt for både byens borgere og vores dejlige natur. Jeg vil gerne tilføje, at det også er mangel på respekt for vores historie at placere et højhus klos op af Silkeborg Slotsholm, byens vugge.

Så vidt jeg kan se overholder projektet på ingen måder de lovmæssige byggelinjer, hverken mht. afstanden til åen, søen eller historiske mindesmærker, men kommunen har vel som sædvanligt stanget en dispensation ud? Jeg ved ikke, hvad det er Kent Madsen gør ved byrødderne, men det virker faktisk som om, de nogle gange forveksler KM's interesser med Silkeborgs interesser.

Jeg vil gerne opfordre DN til på alle måder at modarbejde dette projekt. Det er et unikt område der ødelægges. Jeg vil også gerne udtrykke min skuffelse over, at Årstiderne Arkitekter vil lægge navn til sådan et projekt, de må da som fagfolk kunne se, at det er en total misforståelse at placere et højhus på 70 meter på et så følsomt sted. Til sidst vil jeg gerne spørge Kent Madsen; hvorfor ødelægge en vellykket renovering af Papirfabrikken, og dit eftermæle, med sådan en smagløs betonkolos?

Der er flere andre steder på Papirfabrikken, hvor der kan bygges, hvorfor skal almindelige mennesker tvinges til at betragte denne rædsel hver dag, mens velhaverne kan sidde i deres tårn og kigge ud over byen og søerne?


Ordet er dit