Tip os
Lars Larsen.

Jysk har stor succes i Belgien

Lars Larsen er på vej til at opjustere planerne for at åbne op imod 50 butikker i Belgien
19. juni 2017, 08.20

SILKEBORG/BELGIEN Svejbæk-købmanden Lars Larsen åbner nye butikker på samlebånd i Belgien, og de har fra start stor succes.

Åbningen af de to første Jysk-butikker i Belgien i april 2017 gik så godt, at en tredje butik allerede er åbnet, og en fjerde butik åbner i midten af Juli.

Det var den 5. april, at Lars Larsen officielt indtog Belgien ved at klippe snoren til den første Jysk-butik i byen Schoten. Samme dag slog endnu en butik dørene op i byen Genk, og nu cirka to måneder senere er den tredje Jysk-butik også klar til at tage imod de belgiske kunder.

Målt på omsætning strøg åbningen af de to første butikker i Belgien ind på top-5 for butiksåbninger i indeværende finansår i Jysk. Åbningen i Schoten indtager en andenplads, mens åbningen i Genk kommer ind som nummer fem.

- Vi er meget positivt overrasket. Vi havde sat høje mål og havde meget stærke forventninger til åbningen i Belgien, men vi havde ikke forudset, at det ville gå så godt. Bare på de første 28 åbningsdage har hver butik haft besøg af over 12.000 kunder. Det er virkelig mange, siger Torben Nygaard Timmermann, salgsansvarlig for Belgien.

Han giver samtidig i høj grad æren for den vellykkede indtagelse af Belgien de mange kollegaer fra den hollandske og belgiske Jysk-organisation, som har arbejdet hårdt frem mod åbningen.

Succesen fortsætter

Selvom åbningerne af butikker i sig selv har været en succes i Belgien, er det mest positive ifølge Torben Timmermann, at successen ser ud til at holde ved. Omsætningen i de belgiske butikker har generelt set været væsenlig højere end i gennemsnitlige og sammenlignelige hollandske Jysk-butikker.

Den 17. maj åbnede butik nummer tre i byen Lanaken tæt på Maastricht ved den hollandske grænse, mens den fjerde butik åbner den 12. juli i byen Olen.

- Successen betyder egentlig mest for planlægningen af, hvor mange butikker der skal på tegnebrættet for det næste finansår. Hvis successen fortsætter, kommer vi med stor sandsynlighed til at opjustere i forhold til den oprindelige plan, siger Torben Timmermann.

Ved åbningen af den første butik i Belgien blev det samtidig meldt ud, at man på sigt forventer at åbne cirka 50 butikker i Belgien.


Ordet er dit