Tip os

Ikke velkommen til Silkeborg

15. juli 2017, 07.50

Tilflytter Velkommen til Silkeborg! Sådan burde det vel lyde, når man flytter til byen og melder sin ankomst til folkeregistret. En by der gerne vil have flere indbyggere, og gerne fortæller om de mange aktiviteter, der skal trække nye borgere til.

Et nyt torv, nyt stadion og en ny motorvej er bl.a. med til at bane vejen for flere nye indbyggere og virksomheder.

Men det er ikke med et »Velkommen« nye indbyggere af Borgerservice bydes velkommen. Tværtimod.

Borgerservice skriver på blot én linje, at den nye indbygger er registreret.

»Sagsbehandling af din flytteanmeldelse er nu afsluttet i kommunen og er registreret på din nye adresse.«

Sagsbehandling? Ups, genstand for en nærmere undersøgelse af den nye indbygger og i værste fald nægtet »indrejse«? Det er ikke sådan at jeg oplever, at byens borgmester og øvrige byrødder ønsker nye borgere velkommen. Og heller ikke byens erhvervsliv, skoler, institutioner etc?

Hos byens bibliotek lyder der helt andre toner, hvor man kender det lille venlige ord »Velkommen«, når man gerne vil registreres som låner.

Sådan oplevede jeg det for 4 måneder siden. I sidste uge fortalte en ny indbygger mig, at Borgerservice ikke byder velkommen, men fortsat »sagsbehandler« nye indbyggere.

Jeg troede ellers, at »fejlen« var blevet rettet hos Borgerservice, da jeg for fire måneder siden gjorde opmærksom på den lidet velkomne formulering. De lovede, at give det videre, men forklarede, at det er et standardbrev, som ikke kommer fra dem. Men det fremgår da ellers ganske klart med byvåben, adresse og tlf. nr.


Ordet er dit