Tip os
 • 1/: Peter Schønau Fog har tidligere fortalt om, hvordan han oplevede sin spillefilmsdebut som en lang og smertefuld fødsel, der næsten tog lysten til at lave film fra ham. Også denne gang har forløbet været opslidende. - Jeg håber, at strabadserne kan mærkes i filmen. At man kan mærke, der er blevet gjort en indsats for at give folk en særlig oplevelse, siger han.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Jeg tror ikke, det er skadeligt at forholde sig til, hvem vi er, og hvad vi er. Måske betyder det oven i købet, at vi bliver mindre skråsikre og mere empatiske og tænker, vi skal rumme andres hjerner i højre grad, siger Peter Schønau Fog.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Det har været vanvittigt spændende at grave sig ned i hjerneforskningen. Det er meget interessante og meget foruroligende spørgsmål, der ligesom dukker op i arbejdet med det, siger filminstruktør Peter Schønau Fog, der sammen med en researcher har brugt meget lang tid på at læse alt om den seneste forskning på området.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: Er man i virkeligheden uskyldig, hvis bare ens handlinger kan forklares med en sygdom i hjernen, eller har man stadig i et ansvar, så længe man faktisk er bevidst om sine handlinger? Det er store spørgsmål, der bliver stillet i Peter Schønau Fogs film "Du forsvinder", og svarene er ikke så ligetil.
  Foto: Carsten Lauridsen

Hvad gør dig til den, du er?

For fem år siden undersøgte den anmelderroste bestsellerroman »Du forsvinder«, i hvor høj grad hjernens kemiske sammensætning dikterer vores handlinger. Nu kommer den længe ventede filmatisering, hvor manuskriptforfatter og instruktør Peter Schønau Fog også har brugt den nyeste hjerneforskning i sit arbejde
16. april 2017, 16.06

I starten er det sjovt. Teenagesønnen på bagsædet beder sin far sætte farten lidt op. Speederen trykkes i bund, og de kringlede bjergveje forceres i flyvende...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind