Tip os
Foto: Colourbox

Hovedvej som skolevej

02. september 2017, 08.00

CYKELSTIER Har man glemt, at man sætter pris på at være i live, så skal man en hverdagseftermiddag træde en tur i pedalerne på Eriksborgvej mod Grauballe, for der er intet, der kan få dig til at værdsætte at have livet i behold mere end at overleve slipvinden fra en tonstung Kelberg-hænger, der lige har passeret med 100 km/t i en armslængdes afstand fra din cykel. Det skulle da lige være suset fra de øvrige fortravlede og overhalende bilister, der bare skal forbi, videre og hjem.

Ikke desto mindre er det, hvad Silkeborg kommune med den nye skolestruktur byder Grauballes børn på 12-15 år. De skal cykle 3 km i kanten af den stærkt trafikerede Randershovedvej i morgen- og eftermiddagsmyldertiden, og det er i en alder, hvor vi ved, der sker flest ulykker, da de unges frontallapper endnu ikke er færdigdannede, så de kan gennemskue konsekvenserne af deres handlinger.

Jeg går ud fra, at dette er årsagen til, at en knægt, jeg forleden så komme cyklende på strækningen, havde sin cykelhjelm dinglende fra styret, frem for fastspændt på hovedet. Her er mor og fars formaninger ikke meget værd. Spørgsmålet er hvilke politikere, der vil gøre noget ved denne uholdbare situation og prioritere at anlægge en ordentlig cykelsti til vores teenagere i trafikken? Hvis ingen vil, hvem tager så ansvaret den dag, hvor det ender med en ulykke?


Ordet er dit