Tip os
Anders Graae fra Gl. Rye, der er aktuel i dk4's poptalent-konkurrence, er med i Kultur på hjul, der på lørdag ruller ind i Herskind. Han bidrager blandt andet med Herskinds helt egen sang.
Foto: Dk4

Herskind får sin egen sang

På lørdag kommer en musiker, en billedkunstner og en kulturformidler på besøg i byen
11. oktober 2017, 13.06

HERSKIND På lørdag den 14. oktober er det Herskinds tur til at få besøg af det tværkommunale kulturprojekt »Kultur på hjul«.

Her kan byens borgere få chancen for at opleve deres by på en ny måde - præsenteret af kulturformidleren Pernille Helberg Stentoft og sangeren og sangskriveren Anders Graae. De to kommer på besøg hele lørdagen og med sig har de billedkunstneren Jens-Rune Gissel fra Odder.

I løbet af dagen vil de tre genfortælle byens historie på en ny og spændende måde. Dagen kulminerer med en urpremiere på Herskinds egen sang.

Pernille Helberg Stentoft tager beboerne med på en byvandring, hvor hun fortæller om landsbyen, dens borgere og de begivenheder, som har formet Herskind og byens beboere gennem tiderne.

Forud har hun brugt god tid på at blive klogere på stedet gennem en række samtaler med beboere i byen.

- Når jeg forbereder byvandringerne, er jeg afhængig af, at der er nogen, der har lyst til at fortælle mig om livet og historien. Det er der heldigvis rigtigt mange, der har, fortæller hun.

Efter byvandringen skaber deltagerne sammen et fælles kunstværk til landsbyen med hjælp fra billedkunstneren Jens-Rune Gissel.

Kunstværket udstilles samme dag, og som højdepunkt præsenterer musikeren Anders Graae Herskinds historie i en ny sang, som han har skrevet til byen.

Omdrejningspunktet for arrangementet er Herskind Forsamlingshus. Det er her, deltagerne mødes og drager afsted på vandring. Det er her, de spiser frokost, skaber kunst, drikker kaffe og afslutter dagen med at høre deres sang. »Kultur på hjul« har tidligere besøgt Sjelle i foråret 2016.


Ordet er dit