Tip os
Smukfest har en del af æren for tilflytningen, siger borgmester Jørgen Gaarde, der selv har været med under bøgetræerne 15-20 gange.

Gaarde: Festival giver tilflytning

Smukfests positive opmærksomhed rækker langt ud over kommunegrænsen, vurderer borgmesteren
11. august 2017, 11.19

SKANDERBORG Mens musikken buldrer i Dyrehaven og mange tusinde Smukfest-gæster sætter deres præg på bybilledet, glæder borgmester Jørgen Gaarde sig over at Skanderborg har Danmarks næststørste festival - i år for 38. år i træk.

- Smukfest har rigtig stor betydning for Skanderborg by og kommunen. Det gør os kendte på en positiv måde langt ud over kommunegrænsen og er med til at trække en masse positive spor resten af året, siger Jørgen Gaarde.

Sammen med natur, institutioner og andet er festivalen med til at gøre Skanderborg til et attraktivt sted for mange, vurderer borgmesteren.

- Når festivalen har så stor betydning udenfor kommunegrænsen, så har det også betydning for vores tilflytning, siger han.


Netto 410 nye borgere i '16

Sidste år flyttede der 410 flere til byen, end der flyttede ud, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det kan Smukfest tage en del af æren for, mener borgmesteren, som selv har besøgt Smukfest mellem 15 og 20 gange.

Kirsten Østergaard Poulsen, der er direktør og fremtidsforsker ved firmaet Firstmove og har beskæftiget sig med flyttemønstre, er listen over ting, der kan lokke beboere til en by, lang.

Hun erkender, at festivalen er med til at sætte byen på danmarkskortet, men peger på, at det være noget andet, der tiltrækker dem, der vælger at flytte til byen.

- Der er rigtig mange områder, man kan flytte til, hvis det er festivaler, der er omdrejningspunktet.

- Det er helt klart et plus for tilflyttere, at man puster gang i kulturlivet i byen. Men der er kun festival en uge om året, påpeger hun.

Smukfest sætter dog musik på kommunen også udenfor festivaldagene - blandt andet via musikværtshuset Walthers i Skanderborg og støtte til musikarrangementer rundt om i kommunen.

Det er ikke alle, der er lige glade for »at have en festival i baghaven«.

I den uge, hvor Smukfest bliver afholdt, er der både larm og mange mennesker.

Men set i forhold til resten af året er det en god investering, siger borgmesteren


Ordet er dit