Tip os
Selv om der på de to checks står, at forskerne kommer fra Viborg, hører både Nicklas Vinter og Janni Strøm hjemme i Silkeborg.
Foto: Lisbeth H. Justesen, Hospitalsenhed Midt

Forskere fra Regionshospitalet Silkeborg ryddede præmiepuljen

Unge forskere fra Silkeborg vandt priser for bedste foredrag og bedste plakat
18. maj 2017, 15.00

Hospitalsenhed Midts årlige forskerdyst konkurrerer hospitalsenhedens forskere om præmien for dystens bedste videnskabelige foredrag og den bedste plakat-præsentation af forskningsresultater. Forskerdysten løb af stablen i den forløbne uge med 10 foredrag og 41 plakater - alle med afsæt i forskningsarbejde på Hospitalsenhed Midts hospitaler i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive.

Begge præmier a 5000 kroner gik i år til forskere fra Regionshospitalet Silkeborg.

Nicklas Vinter vandt præmien for dystens bedste foredrag. I sit forskningsarbejde har han undersøgt om patientens risiko for at udvikle hjerteflimmer kan forudsiges på baggrund af en CT-skanning, der måler graden af forkalkning i hjertets kranspulsårer.

Nicklas Vinter er lægestuderende og har været ansat som forskningsårsstuderende i Kardiovaskulært Forskningscenter i Diagnostisk Center.

Præmien for den bedste plakat gik til sygeplejerske, ph.d.-studerende Janni Strøm fra Regionsrygcentret, Center for Planlagt Kirurgi. Formålet med hendes forskningsarbejde var at indkredse faktorer, der øger angst og depression hos voksne, der gennemgår et rygkirurgisk indgreb.

Erfarne forskere fra hospitalsenheden stod for bedømmelsen ud fra kriterier om blandt andet originalitet og kvalitet.


Ordet er dit