Tip os
Den 43-årige og hans forsvarer Mikkel Nielsen (billedet) kæmper mod anbringelse på Sikringen og går i stedet efter en dom til anbringelse på en lukket psykiatrisk afdeling.
Foto: Kenneth Lynghøj

Forældremorder vil undgå anbringelse på Sikringen

En 43-årig krigsveteran, der dræbte sine forældre fra Låsby og kørte rundt med dem, har anket sin dom til landsretten.
11. oktober 2017, 09.18

En 43-årig krigsveteran, der 27. september blev dømt for drabet på sine forældre - et ægtepar fra Låsby - har besluttet at anke dommen til Vestre Landsret, oplyser hans forsvarer, advokat Mikkel Nielsen.

I byretten blev han dømt til anbringelse på ubestemt tid på Sikringen i Slagelse, hvor man anbringer de farligste sindssyge kriminelle.

Det er den afgørelse, han håber at få ændret i landsretten, så han i stedet anbringes på en lukket retspsykiatrisk afdeling.

Den 43-årige har erkendt, at han forvoldte forældrenes død, da de indfandt sig i et fritidshus ved Uggelhuse nær Randers.

Veteranen, der har været udsendt til Kosovo og Bosnien to gange i 1990’erne, forklarede i Retten i Randers, at han følte sig forfulgt af sine forældre.

Den 43-årige forklarede, at det kom til håndgemæng med forældrene den skæbnesvangre dag i juli sidste år. Da faren holdt en økse frem for sig, tog den tiltalte øksen og svingede den mod forældrene.

Efterfølgende gjorde han rent i huset og anbragte ligene i plastikposer. Derpå kørte han rundt med dem i forældrenes bil i flere dage, inden han blev standset og anholdt.

De lægelige eksperter vurderer, at han var sindssyg på gerningstidspunktet og fortsat lider af en kronisk psykose.

I byretten kæmpede han og hans forsvarer mod den dom om anbringelse på ubestemt tid på Sikringen, som sagen endte med.

De mente, at en anbringelse på en lukket retspsykiatrisk afdeling vil være passende.


Ordet er dit