Tip os

Flere vuggestuepladser, tak!

04. februar 2017, 07.45

DEBAT Børnetallet stiger lykkeligvis igen og mange flytter til vores dejlige område; Galten/Skovby, Stjær og Herskind. Super dejligt.

Mange af de nye borgere har et ønske om at få deres barn i vuggestue. Og heldigvis er der gennem de seneste år med Jørgen Gaarde (S) som borgmester blevet oprettet mange vuggestuepladser.

Det er dog lige som om, at der er opstået et »rockwoll«-lag mellem de mange nye borgere og politikerne. Jeg møder ofte familier, der siger, at de gerne vil have en vuggestueplads, men de får den besked, at de sørme nærmest er de eneste, der ønsker dette, så derfor kan der ikke etableres flere vuggestuepladser.

Det er i øvrigt ret påfaldende, at den helt faktuelle efterspørgsel, jeg ved der er på vuggestuepladser, imødekommes ved, at der straks opslås flere stillinger som dagplejer i Galten, Skovby og Herskind.

Og når jeg så nu rejser spørgsmålet om flere vuggestuepladser, så vil jeg blive mødt med, at det kan ikke lade sig gøre, fordi så skal vi opsige nogle dagplejemødre. Jamen, så skulle man nok i stedet efterkomme ønsket om vuggestuepladser med etablering af vuggestuepladser fremfor ansættelse af dagplejere!!

Nu kunne læserne af dette læserbrev få det indtryk, at jeg har noget imod dagplejere. Intet kunne være mere forkert; jeg har selv haft mine fire børn i dagpleje i Galten/Skovby, så jeg kender udmærket dagplejens kvaliteter.

Jeg har dog stor tiltro til mine medmennesker. Og har man bestemt sig for at få børn, så tror jeg også, man er ansvarlig nok til selv at vurdere, om man ønsker at få sit barn i dagpleje eller vuggestue. For så enkelt er det; jeg ønsker blot, at det er familierne, der selv skal træffe dette valg. Det er en af de ting, jeg vil arbejde for, hvis jeg bliver valgt til byrådet i efteråret 2017.

PS: I øvrigt kom jeg i byrådet for ca. 20 år siden med det mål overhovedet at få etableret vuggestuer. De fandtes slet ikke. Det lykkedes faktisk rigtig fint! Nu er målet så at sikre pladser nok!


Ordet er dit