Tip os

Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse

11. oktober 2017, 14.33

uddannelse Et forpligtende partnerskab mellem fagbevægelsen, erhvervslivet og et nyt byråd i Silkeborg skal være med til at sikre et forøget fokus på, at flere unge vælger en erhvervsfaglig grunduddannelse med efterfølgende praktikplads.

Og vi bør lokalt være mere ambitiøse end regeringens målsætning om, at mindst 25 procent af folkeskoleeleverne i 2020 skal vælge en erhvervsfaglig grunduddannelse efter folkeskolen. Men det kræver politisk vilje og mod.

Et første skridt på vejen er at etablere et 10. klasse center i tilknytning til den nye erhvervsskole »College 360 - Silkeborg« med spændende og innovative uddannelsesmiljøer.

Men også med fokus på brobygningsaktiviteter i forhold til det private erhvervsliv, hvor folkeskolens elever får mulighed for, at stifte bekendtskab med mangfoldigheden af fag og job på et arbejdsmarked i forandring.

Når alt for få unge vælger en erhvervsuddannelse skyldes det ofte, at de ikke ved nok om de muligheder, som eksempelvis en erhvervsuddannelse giver.

Så vælger de i stedet dét, som vennerne gør, nemlig gymnasiet.

Det skal vi have lavet om, og det kan et 10. klasse center i tilknytning til den nye erhvervsskole, samt et bedre samarbejde mellem folkeskolen, erhvervsskolen og erhvervslivet, hjælp til med.


Ordet er dit