Tip os
Hans Krabbe. Chefredaktør på Midtjyllands Avis.
Foto: Martin Ballund

Find din date på deterditvalg.dk

12. oktober 2017, 08.17

Er du på udkig efter en troværdig mand? Savner du en handlekraftig kvinde? Mangler du måske noget ungdommeligt vovemod? Eller er du mere til lidt grånende erfaring?

Spørgsmålene kan være mange, når man skal på date. Det skal vi alle tirsdag den 21. november, hvor der som bekendt er valg til by- og regionsråd, så du kan lige så godt begynde at sondere landskabet for at finde netop den kandidat, du er mest enig med. Eller måske det modsatte ...

Her har Midtjyllands Avis faktisk et rigtig godt tilbud til dig. Fra i dag kan du nemlig bruge vores helt nye valgsite - deterditvalg.dk - hvor du kan gå ind og tjekke, hvilken af de 110 kandidater på de i alt 14 kandidatlister til byrådsvalget i Silkeborg Kommune, som du ligner mest.

På deterditvalg.dk finder du nemlig en liste med profiler på de opstillede kandidater til både byrådsvalget i Silkeborg og til valget i Region Midtjylland.

Vi har inviteret kandidaterne til at præsentere sig med deres mærkesager samt deres holdninger til en række lokale udsagn. Dermed kan du læse om alle de kandidater, der har ønsket at medvirke - og sammenligne dine holdninger med deres.

Til valgsitet har vi udviklet en »Find din kandidat«-test. Her svarer byrådskandidaterne på 16 meget konkrete lokale udsagn om politik og forhold i Silkeborg Kommune. Blandt andet tager de stilling til, om det er vigtigere at føre Frederiksberggade under jernbanen end at anlægge Nordskovvej? Om dækningen skal udvides, så bybusserne kører til flere byer i Silkeborg Kommune? Om det er en god idé, at Silkeborg Kommune de kommende år investerer op imod 45 millioner kroner i nye haller? Og om kommuneskatten i Silkeborg monstro skal sættes ned?

Tilsvarende svarer regionskandidaterne på 10 udsagn om regionen og dens politik.

Går du ind og svarer fra »meget uenig« til »meget enig« til udsagnene i samme test, sammenligner valgsitet dine svar og holdninger med kandidaternes svar og synspunkter. På den måde regner sitet sig frem til, hvem du er mest eller mindst enig med - og efterfølgende kan du så vælge at nærstudere kandidatens profil på valgsitet.

Dermed får du som vælger via testen »Find din kandidat« et brugbart fingerpeg om, hvem der - måske - skal have dine krydser ved valgene den 21. november.

Eller hvem der bestemt ikke skal ...

God fornøjelse med »Find din kandidat«-testen.

Prøv den gerne sammen med resten af familien.

Der er stof i det til mangen en god snak over aftensmaden.


Ordet er dit