Tip os

Fake news, eller?

19. juni 2017, 12.21

MUSEER Under overskriften »Fake news på Blicheregnen« har Martin Jakobsen et debatindlæg i avisen den 16/6.

Jeg tror, han har overfortolket og fordrejet de udsagn, der er kommet frem.

Mig bekendt er der ingen, som tror, at museet i Thorning bliver lukket her og nu, men de løbende nedskæringer og reduktioner, der er sket gennem de sidste mange år, peger i den retning på lang sigt. De sidste år har der dog været fremgang takket være en dygtig museumsinspektør, som har formået at skaffe interessante udstillinger og foredragsholdere til museet samt afholde nogle inspirerende workshops og studiekredse, hvilket har forøget besøgstallet og museets popularitet væsentligt. Det passer tilsyneladende ikke i ledelsens overordnede planer med museet, så nu er inspektøren afskediget.

Det er da positivt, at museet i Thorning også fremtidig skal være centrum for aktiviteter og udstillinger vedr. Grathe Kapel og Grathe Hede, der har en meget vigtig plads i Danmarks historie.

Jeg forstår ikke, hvordan Martin Jakobsen forestiller sig, at et magasin på Højgårdsvej i Thorning kan være et aktiv for Blicheregnens Museum. Et museumsmagasin er en lagerhal, hvor museumsgenstande opbevares, når de ikke er på selve museet. Der er ingen adgang for publikum, og aktiviteterne på magasinet vil være ret begrænsede. Den allerstørste del af magasinet vil blive optaget af museumsgenstande fra Silkeborg, så museet i Thorning har kun en beskeden andel i projektet.

Det er korrekt, at magasinforholdene på museet i Thorning trænger til en forbedring, men så vidt jeg ved, er det også tilfældet for museet i Silkeborg.


Ordet er dit