Tip os
Energimuseet i Tange.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Energimuseet med 1,1 milllion i overskud i 2016

19. maj 2017, 13.06

tange Energimuseet kom ud af 2016 med et overskud på kanp 1,1 million kroner ud af en omsætning på 12 millioner kroner. Det er en million mere end året før.

Besøgstallet er steget fra 34.000 til 42.000, og det stigende besøgstal og økonomiske resultat er en indikation på, at den ambitiøse strategiplan, som har fokus på at udvikle Energimuseet til Danmarks oplevelses- og formidlingscenter for fremtidens energiløsninger og den grønne omstilling, for alvor har taget sit afsæt i 2016.

- Det har været et spændende år, hvor vi har iværksat nye tiltag og blandt andet haft succes med at præsentere Energimuseet og vores vision andre steder end hjemme hos os selv. Med den placering Energimuseet har, er vi tvunget til at søge nye veje, hvis vi vil udvikle os. I samarbejde med blandt andet energisektoren har vi derfor udviklet fysikshows til skoler, ligesom vi har være repræsenteret med rundvisninger og fysikshows om energi i Aarhus Festuge og på folkemødet på Bornholm, fortæller direktør Anders Dahlstrup.

Grundfos-direktør, Mette Kirkegaard Lysdahl, er trådt ind i museets bestyrelse.

- Vi ser meget frem til at udvikle samarbejdet med en af de store globale virksomheder indenfor den grønne omstilling, siger Anders Dahlstrup. ks


10.479 skoleelever oplevede et undervisningsforløb på Energimuseet

4.374 oplevede et undervisningsforløb ude af huset

1.123 rundvisninger, shows og demonstrationer

58% af gæsterne bruger mere end tre timer på besøget.

94% var meget tilfredse med besøget som helhed

98% af gæsterne er fra Danmark<\/p>

Ordet er dit