Tip os
Foto: Jens Anker Tvedebrink

En svømmehal bliver aldrig det samme som et friluftsbad

12. august 2017, 08.10

FRILUFTSBAD Når jeg tænker tilbage på min barndoms somre, kan jeg smage klorvand, lugte isbodens fristelser og høre plask, latter og vippers slag. Alt foregik på Svømmecenter Nordvests Friluftsbad.

Her lærte jeg at svømme, at springe på benene fra kanten og på hovedet fra 5-metervippen - og jeg kunne med stor beundring se alle de modige bestige 10'eren. Det samme har mine tre børn (10-12-15) også oplevet. Hver sommer tilbragtes flere dage i friluftsbadet, og her lærtes svømmetag og spring fra 1'eren, 3'eren og 5'eren gennem leg og latter sammen med de venner, de var af sted med eller tilfældigt mødte - eller de venskaber, der opstod på en varm sommerdag.

Et friluftsbad kan IKKE sidestilles med en indendørs svømmehal! I friluftsbadet hænger ikke tunge dyner af klor i luften, der svier i øjnene - ej heller rungende akustik eller glatte fliser. I friluftsbadet mærker du solen, når den skinner og regnen, når den falder - som i øvrigt gør det endnu mere fedt at bade, da vandet føles varmere.

Om morgen kan du morgenbade gennem duggen, der hænger over vandet, se solen rejse sig og høre fuglene pludre i træerne lige omkring bassinet. I live!

Men nu er friluftsbadet lukket! Det er trist!

Vores familie savner det og mangler det. Vi har besøgt den indendørs svømmehal én gang i denne sommersæson - men vi plejer at besøge friluftsbadet flere gange om ugen - til en hel dags badning eller en hurtig times motionssvømning eller leg.

Lukning af friluftsbadet er sørgeligt og trist - absolut en perle, et åndehul, der bør bevares - inkl. springtårnet, der frister og gør os alle modige. At vores børn lærer at svømme, dykke og springe gennem leg under åben himmel i trygge rammer er ikke kun livskvalitet for store og små, men redder også liv!

Og i øvrigt: I en outdoor-kommune vil det pynte på Silkeborgs CV, at vi kan tilbyde et friluftsbad!


Ordet er dit