Tip os

En fremmed i sit eget land

Foredrag om at være en del af to kulturer
27. december 2016, 12.42

GRAUBALLE Det handler om at være fremmed i det land, man er født i, når Gjern Aftenskole inviterer på foredrag på Grauballe Skole mandag aften den 9. januar.

Det er Shaymaa Najjar, der kommer til Grauballe, hvor hun vil fortælle om sin opvækst og om at være en del af to kulturer.

Det er et foredrag om, hvor hjem er. Om det at have en hybrid identitet, om ikke at høre hjemme nogen steder, og om at have følelsen af at være fremmede i det land, man trods alt er født i. Om kulturel identitetskrise og kulturel diversitet.

Shaymaa Najjar er en ung dansk kvinde med mellemøstlig baggrund. I foredraget vil Shaymaa inddrage både faglige og personlige erfaringer, når hun med et glimt i øjet og kærlighed til begge kulturer kaster lys på, hvordan vi i Danmark tager imod »de fremmede«, og hvordan »de fremmede« tager imod Danmark.

Shaymaa Najjar er uddannet i arabisk og islamstudier, samt globalisering og kulturel identitet. Og hun har blandt andet undervist politifolk, P-vagter og ansatte inden for kriminalforsorgen i mellemøstlig kulturforståelse.

Foredraget foregår i aulaen på Grauballe Skole.


Ordet er dit