Tip os

Dyrt legetøj for skatteydernes penge

19. maj 2017, 12.56

GRÅDIGHED Jeg læser i Midtjyllands Avis tirsdag den 16. maj, at Knudstrup Skytteforening af offentlige midler har ansøgt om 90.000 kr. til indkøb af 6 geværer til 15.000 kr. stykket. Foreløbig har Fritidsrådet bevilget 29.000 kr. til indkøb af 2 geværer. Det er godt nok dyrt legetøj, som vi andre skal være med til at betale. At de ikke skammer sig! Værs'go og skam jer! Hvad bliver mon det næste? Spillekonsoller eller dyrt elektronisk legetøj til eget brug?

Men denne bevilling på 29.000 skatteyderkroner er man i Knudstrup ikke tilfreds med, hvorfor ansøgningen om de 90.000 kr. går videre i systemet. Knudstrup Skytteforening tæller bl.a. de to DF-spidskandidater Harry Madsen, Knudstrup, og Kuno Danielsen, Demstrup, der er formand for flugtskytterne. Det er ganske simpelthen efter min mening noget svineri med offentlige midler. Griskhed og grådighed kender åbenbart ingen grænser for disse lokale DF'ere, når det gælder vi silkeborgenseres skattekroner.

Dette står i skærende kontrast til, at befolkningen i Alderslyst af besparelseshensyn må vinke farvel til at få Nordvestbadet åbnet i denne sæson. Alderslyst er kommunens tættest befolkede område, der befolkningsmæssigt tæller mere end hele den tidligere Kjellerup Kommune, og hvor der er mange mindrebemidlede familier. Her er Nordvestbadet sommeren igennem mange børns eneste adspredelse. Men skidt med det for de lokale DF-spidser, når man bare ude i Knudstrup, der tæller omkring 300 sjæle, selv kan fyre den af. Alderslyst bliver som sædvanligt behandlet som et »skodområde«.

Og hvad endnu værre er, begrundes ansøgningen med, at geværerne er tiltænkt børn med ADHD (damp). Hvor mange sådanne børn findes der mon i Knudstrup Skytteforenings område?

Tænk at skubbe mere eller mindre syge børn foran sig i en ansøgning til sådant dyrt legetøj, der utvivlsomt er tiltænkt sig selv. Disse geværer er så komplicerede og har så mange indstillingsmuligheder, at de bestemt ikke overlades børn med damp. Kommer der sådanne i skytteforeningen, bliver de vel overladt noget gammelt skrammel. Sådanne dyre geværer er uden tvivl tiltænkt ansøgerne selv, for at give disse bedre skydefærdigheder i konkurrencer.

Og er dette tilfældet, tenderer ansøgningen på 90.000 efter min mening bedrageri, og de allerede bevilgede 29.000 kr. bør omgående leveres tilbage til fritidsformål, hvor jeg ved, der er hårdt brug for disse, da vi altid i Fritids-, Kultur- og Idrætsudvalget må næsten vende og dreje hver eneste krone. Men det er åbenbart ikke tilfældet her.


Ordet er dit