Tip os
Advokat Mette Grith Stage har anket sin klients dom i Ry-sagen.

Ry

Dreng fra Ry-sagen anker sin dom

Drengen mener at han er uskyldig, lyder det fra hans advokat Mette Grith Stage
19. maj 2017, 13.00

RY En af de fire drenge fra Ry-sagen anker sin dom. Det oplyser drengens forsvarer, Mette Grith Stage til Midtjyllands Avis. Ved domsafsigelsen fik han et års fængsel, hvoraf fire måneder skulle afsones.

- Det er familien, som har truffet afgørelsen efter min rådgivning. De mener, at han er uskyldig, og den opfattelse støtter jeg, siger Mette Grith Stage.

Med tre måneders varetægtsfængsling betød dommen, at drengen kun skulle afsone endnu én måned.


Svært at bære

- Men hvis man mener, at man er uskyldig, er det ikke lykken at have en dom stående på sin straffeattest, siger Mette Grith Stage.

Hun argumenterede i retten for frifindelse, fordi hun mente, at hendes klient kun havde spillet en mindre rolle i sagen, hvor der blev kastet en brændende benzinflaske mod en 16-årig afghansk dreng.

To andre drenge fra sagen meddelte allerede i sidste uge, at de modtager deres dom, og det betyder, at anklagemyndigheden har mulighed for at indkalde dem som vidner i ankesagen ved landsretten.

Mette Grith Stage mener ikke, der er en risiko for, at hendes klient får en hårdere dom, fordi anklageren ikke ønskede, at han skulle afsone mere end de tre måneder som varetægtsfængslingen udgjorde.

De to drenge, som accepterer deres domme, og som har advokaterne Michael Juul Eriksen og Jytte Storgaard som forsvarere, fik begge halvandet års fængsel med seks måneder, som skal afsones.

Det er endnu uvist, hvordan advokat Henrik Stagetorns klient stiller sig til dommen. Han fik ligesom Mette Grith Stages klient et års fængsel med afsoning af fire måneder.


Ordet er dit