Tip os

Det støjer også i Bryrup

13. september 2017, 12.41

Her på et-års dagen efter indvielsen har MJA fokuseret på den nye motorvej.

Vi har ingen motorvej gennem Bryrup, selvom det kan føles sådan engang imellem. Men selv uden motorvej har vi meget støj på Hovedgaden hvor vi bor.

For to år siden havde vi en knallertkører, der hver eftermiddag kørte adskillige ture mellem tanken og kirkens parkeringsplads. Altid iført en full face hjelm, så man ikke kunne se, om det var en Brian eller en Konni. Vedkommende kørte altid i et roligt 30 km tempo, uden udstødning. Larm og velkendt lugt af totaktsolie lagde sig som en dyne over hovedgaden.

Denne sommer har vi haft en motorcykel, der kørte gennem byen hver dag ved 16:00 tiden i den sydlige retning. Han så det som sin opgave at sætte fuld blæs på kubikken ud for Skolevej (500 meter før Hovedgaden slutter), hvorefter han forsvandt ud af byen med maksimum fart og høj larm.

I vores nyligt installerede tophængte tagvindue står jeg tidligt hver morgen for at få et lille sø-kik, mens jeg børster tænder.

Det bliver oftest afbrudt, overdøvet og skjult af flere larmende, store traktorer, der kommer drønende med maksimum fart med deres endnu større anhængere og gødningsspredere efter sig. Og de kommer retur om aften. De er så voldsomt store, at selv om jeg står på første sal, er førerhuset på traktoren næsten i samme højde som mig.

Og som om det ikke skulle være nok, har vi indimellem en stor Magius lastbil, der også mærkeligt nok ud for Skolevej i tide og utide skal bruge sit brølende tudehorn, der kan forskrække selv det mest rolige væsen.

Indendørs er det knapt så slemt. Vi har støjisolerende vinduer, så her føler vi kun rystelser, når traktorerne kommer.

Vi føler med alle jer støjplagede beboere omkring Silkeborg Motorvejen.

Men vi tænker ikke som jer på at flytte, for vi har vænnet os til støjen. Bliver det for meget, skal vi bare gå en 10 minutters tur til fredfyldt skov og sø, så slapper vi af.

Jeg håber I kan gøre det samme i jeres område. Forskellen på jer og os er nok, at jeres huse kom før motorvejen. Bryrup blev skabt sammen med Hovedgaden.

Og man kan ikke få alt i et moderne samfund.

Jeg bakker dog 110% op om jeres krav om lovede decibel størrelser.

Men udvikling koster, modsat var det afvikling.


Ordet er dit