Tip os

Det skal jeg gerne beklage

19. juni 2017, 12.29

TORVET Sikke en fest Silkeborg har oplevet.

Indvielsen af Torvet blev netop den folkebegivenhed, som vi alle kunne ønske os.

Bag disken til en af øl-udskænkningsstederne ved torvejazzen blev man midt i travlheden mødt af en strøm af glade og tilfredse silkeborgere og turister, som alle samstemmende udtrykte deres begejstring over den måde, vort torv er blevet forandret og forskønnet.

Man kan kun udtrykke anerkendelse over den udformning, Torvet har fået gennem arkitektfirmaet Schønherrs streger og Buus Anlægsgartneres dygtige medarbejdere, der på kun få otte måneder har formået at løse opgaven.

En enkelt kritisk bemærkning løb man selvfølgelig også ind i. Den kom fra en af kommunens højtplacerede embedsmænd, der i lighed med andre kommunale topchefer kun kommer på dagligt besøg i Silkeborg fra bopæle i blandt andet Aarhus og Herning. Den pågældende sagde henvendt til mig: Du har været så kritisk over for Torvet-projektet, så du burde gå på scenen og give en undskyldning til kommunen og borgerne.

Jeg erindrer nu ikke på noget tidspunkt overhovedet at have udtrykt én kritisk kommentar til Torvet-projektet. Men har til gengæld brugt min demokratiske ret til at udtrykke nogen forundring over, hvor meget den pågældende forvaltningschef regnede forkert, så regningen for parkeringskælderen lød på, at skatteborgerne skulle forære entreprenørfirmaet A. Enggaard ca. 34 mio. kr. på grund af en negativ anlægssum.

Og jeg har ikke på noget tidspunkt udtrykt nogen ros for den manglende kommunikation til borgerne omkring især p-kælderen. Undervejs har både politikere og embedsmænd da også måttet erkende, at de - vist nok - ikke har været særlig gode til at informere.

Både denne konstatering og regnefejlen skal jeg da meget gerne beklage. Men intet andet ser jeg nogen grund til.


Ordet er dit