Tip os

Der tages gas på Lemming og omegn

12. oktober 2017, 13.39

Biogas Jeg modtog en personlig invitation til kaffe og kage. Mandag indløste jeg den og besøgte så private borgere i et hjem, lidt uden for Lemming. De ville gerne fortælle, og jeg vil gerne lytte til deres frustrationer omkring det planlagte biogasanlæg på Allingvej samt den uforståelige planlægning/mangel på samme, fra Silkeborg Kommunes PMK-udvalg, i folkemunde kaldet »Dispensationsudvalget« (ironi kan forekomme).

Ved selvsyn, (det er jo sådan man bedst kan forholde sig til sagen, selvom nogen måske har glemt det i dette tilfælde) kan vejene til og fra biogasanlægget ikke bære øget trafik.

Klart også sikkerhedsmæssigt med mange usigtbare sving og bakker, er der et kæmpestort problem. Jeg skal ikke kloges i tal og beregninger om biogasanlæg. Jeg vil gerne kloges om hensyntagen til mennesker, de lokale borgere generelt.

Det virker som om, at »Dispensationsudvalget« har blæst dem et langt stykke. Jeg har intet imod driftige storbønder generelt, eller deres gode idéer vedr. anlæg som disse. Det er trods alt fælleskassen i EU der betaler gildet.

Placeringen er bare forkert og kun tilpasset, så den passer. Jeg kan tilslutte mig de der har foreslået en placering, f.eks. ved kraftvarmeværket, det giver rigtig god mening. Der kan sikkert dispenseres for, at en beslutning kan omstødes, i det mindste til der kommer nye og ikke sammenspiste kræfter i byrådet og udvalget fra 1. januar 2018.

Jeg forstår bekymringen og bakker 100 % op om borgerne i Lemming/Nisset og omegn. Hvad jeg ikke forstår er, at så mange af de siddende byrødder har takket nej, eller end ikke give et svar tilbage, om de ville mødes med borgerne.

Tak for invitationen.


Ordet er dit