Tip os

De andres skyld

17. september 2017, 07.23

fik vi altså lige den sat på plads:

Når Helle Thorning-Schmidt tabte magten ved sidste valg, var det ikke Helles skyld, det var SF's, fordi de bare var for dumme til at sidde i en regering - i hvert fald i en rød regering, der var lidt blålig i det ...

Men det var ikke kun SF's skyld!

Nej, lige så skyldige var hendes to forgængere, Poul Nyrup Rasmussen og Mogens Lykketoft, for de var, som man forstod hende, rigtig illoyale, og selv om hun ikke sagde det lige ud, må man formode - for det lod hun forstå i et tidligere afsnit - at det kan have haft lige så meget at gøre med hendes køn som med Corydon og DONG og alt det der!

Jo, vi får da noget at høre i DR's søndagsserie med de fem forhenværende og nuværende statsministre, vi disponerer over i dette land: De to Poul'er, de tre Rasmussen'er og så altså Helle, der havde det sværere end de andre, dels fordi hun var kvinde, men også fordi hun var omgivet af hundehoveder og hængerøve, lusede amatører, elendige klamphuggere, latterlige skidesprællere og - måske især - af forpulede socialdemokrater, som Egon Olsen så præcist ville have udtrykt det!

Såsom Poul og Mogens, der saboterede hende, fordi de ikke syntes, hun var socialdemokratisk nok.

Den eneste, der ikke havde nogen skyld, var Helle ...

Og indrømmet: Hun kan jo næppe gøre for at hun er kvinde (skønt man ved snart ikke i vore dage)!

Jo, der kommer ting og sager frem, dels i selve serien, dels i den debat, der følger; synsvinklerne er anderledes, selv om man kan diskutere hvor meget, der er nyt; for det er jo ingen nyhed, at Anders Fogh stadig ikke mener, der er noget at komme efter - selv ikke der, hvor der er - og det kan heller ikke forbavse nogen, at Helle fastholder sin uvane med uafladeligt at afbryde alle andre, når de får ordet.

Poul Den Første - Gammel-Poul - erkender, at der alligevel var noget at komme efter, da han sagde det med gulvtæppet. Han er dog ikke mere aflægs, end at han tilføjer, at det jo var Justitsministeriets gulvtæppe, han talte om, for det var jo dem, der skrev talen. Han holdt den kun! Sjældent politikere indrømmer, at de ikke selv har skrevet de taler, der får lov at leve i eftertiden! Men Schlüter er kvik nok til at vide, at det, der er på spil i en udsendelse som denne, er eftermælet!

Poul Den Anden har det på samme måde som Fogh på ét punkt: Hvad angår hans ikoniske ord om at Dansk Folkeparti aldrig bliver stuerene, fortryder han ingenting.

Der er ikke noget at komme efter!

Så har Helle måske alligevel ret. Nu er det så Mette, der må lægge ryg til Nyrups kritik!

Er det mon fordi hun er kvinde - eller fordi hun ikke er socialdemokrat nok?

Svaret blæser for den efterårsstorm, der i denne uge løb hen over landet.

For om Inger Støjbergs holdning har ingen nogensinde været i tvivl, om Naser Khaders ej heller, selv om han jo selv er muslim (af en slags), men måske netop derfor.

Hvad DF's Martin Henriksen angår er han uden for nummer; i samme sekund, andre partier kommer med forslag til bare en lille bitte smule nye stramninger, kan han overtrumfe. Den mands fantasi er beundringsværdig!

Men ingen grund til at beskæftige sig mere med ham, for ifølge en ny meningsmåling vil han ryge ud af Folketinget, hvis der bliver valg i morgen, og mange - selv de stuerene dele af DF - vil ånde lettet op!

Men indrømmet, der bliver næppe valg i morgen, og gør der, har de nok en ny af samme kaliber klar i kulissen. Eftersom det lige nu er om udlændingepolitikken, striden står, for i socialpolitikken er der efterhånden ingen, der kan se forskel på de to socialdemokratiske partier ...

Hvilket jo også i stigende grad gælder udlændingeområdet, og det er det nye!

For det er lige netop her, vi finder årsagen til, at Mette Frederiksen måske en dag vil sige som Helle: At det er Nyrups - og sikkert også Lykketofts - skyld!

For hvor blev loyaliteten af?

Nå, ja, man kan også spørge: Hvor blev Socialdemokratiets udlændingepolitik af?

Nu hamrer selv Dan Jørgensen - der en gang var en pæn ung mand med holdninger, der harmonerede med alt det, de sagde nede i Bruxelles (også når de tordnede mod lukningen af grænserne) løs med forslag, der skal sætte kammeraterne i DF stolen for døren.

Mens de socialdemokrater, der har set på det på samme måde som Merkel gjorde en gang, trykker sig.

Og skeler til Norge ...

Jovist, der er bevægelse! S er enig med V og DF om at vi pt. ikke kan modtage konventionsflygtninge (og der er da god grund til at revidere de konventioner, som er fra en tid, hvor verden så anderledes ud - men skønt stadig flere politikere nu også begynder at mene det, er jeg nødt til at pege på, at det ikke er helt så enkelt at ændre eller forlade internationale konventioner som vi vælgere synes, det bør være.)

Men selv De radikale begynder nu at falde til patten, og var det ikke fordi den gamle multikulturalist, professor Uffe Østergaard, i denne uge også erklærede at han havde ændret holdning - nu vil han have Fort Europa og kræve at danske muslimer konverterer til Luther! - ville jeg have troet, det hele skyldtes, at kommunalvalget er nær!

Men så enkelt er der jo heller ingenting, der er ...


Ordet er dit