Tip os
Henrik Bang Jensen - snart forhenværende filialdirektør i Bjerringbro for Dansk Bank.
Foto: Kim Simmelsgaard

Danske Bank lukker i Bjerringbro

20 marts er sidste dag med banken i Bjerringbro - medarbejderne overflyttes til andre fillialer
11. januar 2017, 16.33

bjerringbro 20. marts er det slut. Danske Bank i Bjerringbro lukker og efterlader sig et gabende tomt hul ud mod torvet.

Lukningen effektueres ved, at afdelingen i Bjerringbro lægges sammen med afdelingerne i henholdsvis Silkeborg og Viborg.

Tre af de fem rådgivere fra Danske Bank i Bjerringbro flytter med til afdelingen på Vestergade 3 i Silkeborg, mens to rådgivere flytter til Danske Banks afdeling på Sct. Mathias Gade 52 i Viborg.

Et faktum, der betyder meget for medarbejderne, for deres kunder - og for filialdirektør Henrik Bang Jensen, 54, der følger med til Silkeborg som personlig rådgiver, og i følge ham er det naturligvis helt op til kunderne, hvilken afdeling de ønsker at blive tilknyttet.

- Tendensen er, at det er få, der ikke følger med deres personlige rådgiver, siger han torsdag middag på det kontor, han snart skal forlade.

Med en del vemod.

- Jeg er og har altid været glad for at være filialdirektør i Bjerringbro, hvor vi har mange loyale kunder. Men tiderne ændrer sig. Kundernes adfærd og behov ændrer sig hele tiden, og den udvikling tilpasser vi os. Mange klarer selv deres daglige bankforretninger på nettet, mobilen, iPad'en, siger han og oplyser, at flere kunder også er begyndt at bruge netmøder.

- Med netmøder får kunderne den samme personlige rådgivning hjemme i deres egen stue, og det melder mange positivt tilbage på, fordi det er både fleksibelt og tidsbesparende, siger Henrik Bang Jensen.

- Så i dét lys, er det ikke overraskende, at filialen skal lukke, siger Henrik Bang Jensen og tilføjer:

- Sammenlægningen sker først og fremmest for at sikre kunderne endnu bedre rådgivning i nogle stærkere, faglige miljøer. Vi oplever, at kravene til rådgiverne hele tiden bliver flere og større. Ved at samle vores rådgivere fremtidssikrer vi vores filialer til gavn for kunderne.

Henrik Bang Jensen oplyser, at pengeautomaten bliver på sin nuværende plads i Bjerringbro, så det fortsat er muligt at hæve både danske kroner og euro 24 timer i døgnet. Danske Banks privatkunder kan også fortsat hæve og indsætte penge samt betale regninger på posthuset i SuperBrugsen i Bjerringbro.

Dansk Bank var den første bank til at droppe kassebetjeningen i byen, hvorefter andre fulgte efter.

Spørgsmålet er så, om der kommer flere lukninger af pengeinstitutter i byen.

- Det kan jeg af gode grunde ikke vide, men jeg er overbevist om, at det vil komme til at ske. På et eller andet tidspunkt - hvis ikke det allerede er i gang - vil man se, hvordan kunderne bruger pengeinstituttet og dets muligheder sat op mod omkostningerne, siger Henrik Bang Jensen.


Ordet er dit