Tip os
  • 1/: Stationsbygningen i Vrads, der er ejet af Veteranbanen Bryrup-Vrads, er valgt som modtager af dette års bevaringspris.
    Foto: Torben Larsen
  • 1/: Billetlugen er bevaret på Vrads Station, hvor der er restaurant i sommerhalvåret.

Bevaringspris til Vrads Station

Prisen bliver uddelt på perronen den 23. oktober
05. oktober 2016, 13.32

vrads Traktørstedet Vrads Station får »Bevaringsprisen 2016«, som bliver uddelt af Bevaringsforeningen for Silkeborg Kommune. Det oplyser formanden, Else Marie Lindblom.

Prisen bliver overrakt til formanden for Veteranbanen Bryrup-Vrads, Knud Pedersen, på perronen ved Vrads Station den 23. oktober - kort efter at toget er ankommet fra Bryrup. Alle er velkomne.

Else Marie Lindblom glæder sig over, at Vrads Station i vid udstrækning er bevaret som oprindeligt, selvom stationsbygningen i dag bliver brugt som restaurant.

- I bygningen er bevaret originale vinduer, paneler, loftet i ventesalen, billetlugen samt den oprindelige facade. Og stationsbygningen har stadig toiletter det oprindelige sted. Derudover er det gamle pakhus nyrenoveret og er bevaret med en facade af røde sten. Det er ellers tit sådan, at pakhusene bliver forsømt ved de gamle togstationer, konstaterer Else Marie Lindblom.

Bevaringsprisen bliver på skift uddelt til en bygning i en af de fire tidligere kommuner, der i dag udgør Silkeborg Kommune.

Prisen består af en snapsedunk, en såkaldt Skægmand, der er formet og drejet af pottemager Maj-Britt Lindequist, og desuden et diplom med en reproduktion af Villy Fyhn.


Ordet er dit