Tip os
Foto: Colourbox

PostNord vil kun uddele breve én gang om ugen

PostNord beder ejere om 2,3 milliarder til redningsplan
08. marts 2017, 15.53

SILKEBORG Som en del af en redningsplan lægger PostNord op til, at danskere kun vil modtage almindelig post én gang om ugen, oplyser PostNord til Ritzau.

Det kriseramte PostNord beder nu selskabets ejere - den danske og svenske stat - om 2,3 milliarder kroner i forbindelse med omlægningen af selskabets danske del, der betyder farvel til op mod 4000 ansatte.

PostNord kan ikke selv dække udgifterne til omstruktureringerne, og derfor må ejerne træde til, lyder det.

- I omstillingsperioden forventes den danske virksomhed desuden fortsat at have et operativt underskud, som dog vurderes at kunne finansieres med egen indtjening, lyder det i en pressemeddelelse.

Den danske del af PostNord er i krise, fordi der sendes langt færre breve. Derfor skal selskabet ud i en stor spareplan, der vil tage fire år at føre ud i livet.


4000 fuldstidsstillinger

PostNord har tidligere meldt ud, at den nødvendige omstilling af selskabet vil betyde farvel til tusindvis af ansatte. I dag har posten 10.000 ansatte i Danmark.

I pressemeddelelsen oplyser PostNord, at der skal skæres op til 4000 danske fuldtidsstillinger, heraf 500 fuldtidsstillinger i administrationen, i løbet af de næste fire år.

De fleste nedskæringer ventes at kunne gennemføres i løbet af to til tre år.

I en pressemeddelelse siger Håkan Ericsson, PostNords koncernchef:

- Når omstillingen af den danske virksomhed er gennemført, vil vi have en skalerbar og økonomisk bæredygtig produktionsmodel, som gør det muligt at opretholde postbefordringspligten med en lønsom brevvirksomhed selv med små brevmængder.

Som en del af redningsplanen lægger PostNord op til, at danskere kun vil modtage almindelig post én gang om ugen.

Samlet havde koncernen PostNord et driftsunderskud på lige over en milliard svenske kroner i 2016, og det er især den danske del af forretningen, der trækker ned.

/ritzau/


Ordet er dit