Tip os
Flagene blafrer over Stark for sidste gang den 10. februar.
Foto: Kim Simmelsgaard

10 job i farezonen - Stark drejer nøglen om

Har sidste åbningsdag den 10. februar - aktiviteterne flyttes til Viborg og 10 fuldtidsjob er i spilAf Kim Simmelsgaard
11. januar 2017, 16.32

bjerringbro Faldende aktivitetsniveau i og omkring byen samt ønsket om at holde byggemarkedskæden på forkant med udviklingen betyder, at Stark i Bjerringbro lukker og slukker den 10. februar.

10 jobs er i spil.

En beslutning, der har efterladt de ansatte i en stemning, der nærmest kan beskrives som opgivende under et besøg i butikken onsdag eftermiddag.

Her blev de mandsopdækket af en person fra Stark og måtte ikke udtale sig til pressen i en trykkende atmosfære.

Det må salgsdirektør Britta Stenholt gerne.

- Vi lukker 12 procent af vores butikker. De ti butikker står for 3,5 procent af vores omsætning. Vi har derfor erkendt, at der er afdelinger, der på grund af en ændring i markedet, ikke vil kunne vækste i fremtiden. Udviklingen i markedsvilkårene betyder, at der ikke længere er grundlag for at have en fysisk Stark forretning i Bjerringbro og andre steder. Det tager vi konsekvensen af ved at lukke afdelingerne for at kunne investere massivt i de tilbageværende afdelinger, siger salgsdirektøren og erkender, at afdelingen i Bjerringbro ikke var blevet lukket, hvis den blomstrede.

Det kan man med lukningen så konstatere, at det gør den ikke, og lokalt er der ikke tvivl om, at det er åbningen af Jem og Fix, der har gjort alvorligt ondt på omsætningen i Stark.

Her kan de ti fuldtidsansatte nu vente i spænding på resultatet af forhandlingerne mellem Stark og fagforeningerne, inden de ved, om de skal fyres, eller om de får tilbud om at blive overflyttet til en anden afdeling.

- Vi har branchens dygtigste og mest kompetente medarbejdere, og vi vil derfor kigge på alle muligheder, herunder omflytning og alternativer til opsigelser. Så mange som muligt vil blive tilbudt beskæftigelse i nærliggende forretninger, men de medarbejdere, som desværre skal forlade os, vil naturligvis være de første, der vil komme i betragtning, når kommende ledige stillinger skal besættes, pointerer Britta Stenholt.

Ved lukningen overflytter Stark Bjerringbro kunder, varer og medarbejdere til den nærliggende forretning i Viborg. Derudover vil kunderne fortsat blive supporteret af Starks kørende salgskonsulent i området, ligesom byggemarkedskæden fortsat leverer fra distributionscentrene i Viborg og Aarhus.

- Vi er nødt til at forholde os til, at væksten i landet ikke er ens. Kundernes indkøb ændrer sig, og når der ikke er så mange opgaver i Bjerringbro, kører håndværkerne efter, hvor der er brug for dem. Og hos Stark ønsker vi at være, hvor kunderne er, siger Britta Stenholt og tilføjer:

- Bjerringbro ligger imellem Viborg, Randers og Aarhus, og en del af vores kunder arbejder allerede i disse byer. Derfor samler vi nu kræfterne i Stark i Viborg.


Ordet er dit