Tip os
Foto: Jens Anker Tvedebrink

To-årig dreng faldt over bord fra Hjejlen

10. september 2012, 12.07

SILKEBORG: Gode råd var dyre, da en to-årig dreng i går eftermiddag lå helt stille i vandoverfladen i Brassø efter at være faldet over bord fra Hjejlen.

I panik sprang drengens mor også i vandet, men på grund af kvindens tøj, var hun også ved at drukne.

Til alt held var tre unge kajakroere lige i nærheden, og de var hurtigt henne ved drengen og hans mor, hvorved en tragedie blev afværget.

- Vi kunne høre, at der blev råbt fra Hjejlen og troede først, at passagererne heppede på os. Men så kunne jeg se en »klump tøj« ligge og flyde i vandoverfladen. Jeg skyndte mig at ro derhen og kunne se, at det var en lille dreng.

Med én arm lykkedes det mig at holde drengens hoved oven vande, fortæller den ene af de tre unge kajakroere, 17-årige Sebastian Søndergaard.

Han fik hurtigt assistance fra 24-årige Nikolaj Blach, mens 15-årige Morten Graversen roede hen til moren og fik hende reddet.

Både moren og den lille dreng blev kort efter reddet om bord på en forbipasserende motorbåd. Både mor og barn har det efter omstændighederne godt og har sendt en takkemail til Silkeborg Kajakklub.

- Det kunne være endt i en tragedie, hvis ikke drengene havde reageret så hurtigt. De handlede fuldstændigt, som de skulle, og det hører med til historien, at det ikke er let at ligge stille i en kajak af den type, de ror i, konstaterer træner René Olsen, som var med ude på søen.

Hjejleselskabet skal nu have kigget på sikkerheden om bord på Hjejlen efter den dramatiske episode.


Ordet er dit