Tip os
Det er slut med fast pris for et sæt nummerplader. Mens synshallerne er sikret en avance gælder det ikke bilforhandlere, som er frit stillede til at tage et gebyr.
Foto: Jens Overgaard

Nummerplader koster ikke det samme

23. juni 2012, 14.42

Den faste pris på 1180 kr. for et sæt nummerplader er ikke så fast længere. Med indførelsen af det digitale motorregister, hvor op mod 1200 bilforhandlere og synshaller bliver nummerpladeoperatører kan prisen nemlig godt være forskellig. Mens synshallerne får en avance på 200 kr. for at sælge et sæt nummerplader og 100 kr. for at omregistrere biler, tjener bilforhandlerne intet. De må derfor gerne lægge et ekspeditionsgebyr oven i. Det har der allerede været tilfælde med på Sjælland, hvor en forhandler beregner et sæt nye nummerplader til 1500 kr. hvis man ikke har købt bilen hos vedkommende.

FDM opfordrer til, at man holder øje med prisen og spørger til den, hvis den ikke er udspecificeret på regningen.

- Under alle omstændigheder bør man slet ikke finde sig i at betale mere end den i forvejen høje pris for nummerpladerne. Derfor kan man med fordel fravælge forhandleren, hvis der er lagt et gebyr oven i det 1180 kr., siger Per Alkestrup, der er juridisk chef i FDM til fdm.dk

Bilisternes organisation har dog flere kasketter på i denne sag. FDM driver nemlig selv en række synscentre og er nummerpladeoperatør.

Ifølge Jens Bredstrup, som er adm. direktør for Danmarks Automobilforhandlerforening, sætter nogle forhandlere prisen højere, fordi de simpelthen ikke er interesserede i at ekspedere andre end deres kunder.

- Nogle forhandlere har bevidst sat prisen så højt, fordi de ikke vil håndtere nummerplader for hr. og fru Danmark. Men deres egne kunder. De er ikke interesserede i, at folk kommer ind fra gaden, siger Jens Bredstrup.

Det ligger da også i aftalen bag det nye system, som Skat har udviklet.

- Synshallerne får en avance for at overtage de opgaver motorkontorerne i dag. Det er selvfølgelig rimeligt, at bilforhandlerne ikke skal lave den service uden at tage et gebyr for det, hvis det ikke er deres egne kunder. Vi regner med, at den fri konkurrence betyder, at folk vælger det sted, hvor det er billigst, siger Merete Wadt, der er projektleder hos Skat.


Ordet er dit