Tip os
En 17-årig dreng sejlede for stærkt i denne båd, og det gik galt. Men det er et generelt problem, at for mange drikker og gasser op, når de sejler på søerne.
Foto: Brian Holst.

Kritik fra sejlere: Kræver mere kontrol

05. juni 2012, 09.52

Det er sommer og det er lig med masser af både på søerne mellem Silkeborg og Ry.

Desværre er det bare langt fra alle bådejere, som kender til god opførsel på søerne. Det siger Jes Hovind, der er formand for bestyrelsen i Ry Bådelaug til DR Østjylland.

Han mener, at der er for mange som drikker i bådene og gasser for meget op.

Til DR Østjylland siger Jes Hovind, at søpolitiet skal patruljere noget mere på søerne, når godt vejr lokker mange både ud på søerne.

- Søpolitiet burde være mere ude og holde justits. Det er jo farligt, og det er utroligt, at der ikke sker mere. F. eks i pinsen med det gode vejr var der stor trafik og rigtig mange mennesker, og så kan det ikke nytte noget, at man ikke kan holde regler f. eks om fartgrænser. Det er jo livsfarligt, siger Jes Hovind, der også har noteret sig pinsens ulykke, hvor en 17-årig mand om natten med høj fart sejlede ind i en bro ved Sejs.

Et andet problem er ifølge Hovind, at den hurtige sejllads også går ud over dyrelivet, når høje bølger skyller ind over reder i vandkanten.


Ordet er dit