Tip os
Borgmester Hanne Bæk Olsen håber, at udsigten til at få veninderne tæt på, vil få Silkeborgs kvinder til at lokke deres vendinder til kommunen.

Borgmesteren kalder på kvinderne

16. maj 2012, 07.40

Vi skal være flere silkeborgensere, og derfor har Silkeborg Kommune søsat en kampagne, der sådan lidt sat på spidsen skal lokke flere fødedygtige kvinder til.

»Silkeborg Kalder« hedder kampagnen, som vi også skrev lidt om i sidste uge. Og den skydes for alvor i gang på Torvet på lørdag, hvor borgmester Hanne Bæk Olsen (S) vil være til stede.

Hanne Bæk Olsen understreger, at det er vigtigt, at Silkeborg Kommune fortsat vokser.

- Det giver simpelthen en bedre økonomi. Vi har i mange år været en vækstkommune, men vi er røget lidt bag af dansen. Vi har på et tidspunkt vækstet med omkring 1,7 procent om året, og i dag er tallet en halv procent.

- Vi skulle gerne op på en 1 procent. Det betyder meget, at vi har en befolkningstilvækst, og at det er den rigtige tilvækst om man så må sige. Vi vil gerne have unge kvinder, for børnetallet falder, og det betyder, at vi må tilpasse ved for eksempel at slå daginstitutioner sammen, forklarer borgmesteren.

Kampagnen er derfor målrettet kvinder, og omdrejningspunktet bliver en helt ny Facebook-side og en »flyttekasse« med oplevelser.

Det fungerer sådan, at de silkeborgensiske kvinder - mænd må også godt - melder sig til på siden. Når de har gjort det, kan de sende en »flyttekasse« til en veninde i anden kommune. Kassen kommer udover information om Silkeborg Kommune til at indeholde oplevelser som rabatkort til en café, en biografbillet eller måske en billet til Aqua. Noget der skal få veninden og hendes familie til at komme til Silkeborg og se, hvad kommunen har at byde på.

Hanne Bæk Olsen sender den første af de i alt 1000 flyttekasser, der er til rådighed, fra Torvet på lørdag kl. 11.30.

LÆS MERE OM KAMPAGNEN HER!


Ordet er dit